Case study 2017: Diepvriesfrieten via de binnenvaart naar Antwerpen

  Remant Cool Logistics, pionier in Reefer transport via de binnenvaart op korte afstand.

  Remant Cool Logistics is erin geslaagd om een binnenschip volledig te vullen met 40’ HC Reefers van de rederij Hamburg Süd. Een eerste partij diepvriesfrieten kwam eind november per binnenschip in Antwerpen aan. Voor deze zending werden 24 lege high cube 40’ Reefer containers geladen aan kaai 234 van Belgian New Fruit Wharf in de haven van Antwerpen en naar Wielsbeke gevaren. Remant Cool Logistics hoopt de rederijen te doen inzien dat het weinig zinvol is om lege containers van Frankrijk eerst naar Antwerpen te vervoeren om ze vervolgens terug naar Wielsbeke te brengen. Deze set-up spaart jaarlijks 1 miljoen kilometer transport over de weg uit en verkleint de ecologische voetafdruk fors. Remant CooL Logistics kreeg hiervoor de steun van de POM West-Vlaanderen.

  “We hebben deze trafiek zes maanden lang op eigen risico achter de schermen getest, deze eerste lading is het mooie resultaat. We willen hier sowieso een regelmatige verbinding van maken. Dit was een lot van uitsluitend Hamburg Süd Reefers, maar het is de bedoeling dat de andere rederijen die zich ‘Reefer focused’ noemen, mee op deze ‘barge’ springen”, zegt Peter Van den Broeck, bestuurder van Remant Cool Logistics.

  Dankzij deze binnenvaartverbinding tussen Wielsbeke en Antwerpen zullen naar verwachting in totaal op termijn 4.000 diepvriescontainers per jaar per binnenvaart vervoerd worden. Dat betekent 8.000 vrachtwagenritten minder in en rond de haven van Antwerpen.

  Indien lid van Flows, lees hier het volledige artikel:

  http://www.flows.be/nl/transport/diepvriesfrieten-de-binnenvaart-naar-antwerpen