Nieuws

  Efficiënt hergebruik van reefercontainers haalt vrachtwagens van de weg

  Samenwerking en open communicatie leiden tot duurzame aanpak

  Remant Cool Logistics, specialist in internationaal geconditioneerde voedingstransporten, neemt de coördinatie op zich om reefercontainers met een importlading te hergebruiken voor export.

  Voor klant Agristo zorgt Remant Cool Logistics dat producten zoals frietjes geleverd worden bij internationale klanten. Om te vermijden dat reefercontainers leeg vervoerd worden over de weg, werd voor Agristo een optimalisatie gevonden door containers na levering meteen te hergebruiken. Dit wordt gerealiseerd dankzij de samenwerking met rederij Hapag-Lloyd, stuwadoorsbedrijf Stukwerkers Gent en transporteur LDH-Trans.

  Een multimodaal en duurzaam alternatief

  Peter Van den Broeck, director Remant Cool Logistics: “Begin november 2020 werd een eerste lot van lege reefercontainers onmiddellijk na vrijgave van een importlading in Gent, ingezet om lokaal geladen te worden met goederen van Agristo bestemd voor de export. Via binnenvaart werden deze reefercontainers vanuit de inland terminal in Gent naar de exporthaven in Antwerpen verscheept. Hier werden de containers overgeladen op een zeeschip, klaar voor de overzeese reis.

  Door de reefercontainers efficiënt te hergebruiken, beperken we het aantal kilometers over de weg. Met deze eerste test werd bijna 1000 km baantransport vermeden. Het is een win-win voor alle betrokken partijen. Samenwerking op basis van open communicatie wordt beloond. Deze eerste test vormt alvast de basis om het project verder te zetten naar een structureel en duurzaam alternatief voor 100 % wegtransport.”

  Nieuwsberichten

  Meer informatie nodig?

  Contacteer ons