Nieuws

  Re-use concept active Reefer containers op Cool Logistics Global Conference

  Remant Cool Logistics was via Port of Antwerp medesponsor van de Cool Logistics Global Conference die dit jaar haar 10e verjaardag vierde in het Crowne Plaza te Antwerpen. Tijdens deze 10e editie kregen zij twee industriële voedingsverwerkende bedrijven op het podium om hun case “Reefer containers per binnenvaart in België” naar voor te brengen en het concept van hergebruik in de schijnwerpers te zetten.

  Agristo (producent van diepvries aardappelproducten) en Crop’s (producent van diepvries groenten, fruit en klaargemaakte maaltijden), gaven tijdens deze conferentie begin oktober een uitgebreide uiteenzetting door middel van een conceptuele film waar zij het hele proces in beeld brachten om de congestie op onze Vlaamse wegen in en rond de zeehavens op te vangen en zelfs te reduceren door het hergebruik van actieve Reefer containers.

  Hoe gaat het nu precies in z’n werk?

  De Reefercontainers die gelost wordt bij Crop’s Ooigem vanuit hun importflow, kunnen mits de juiste afspraken met de rederijen, na PTI (Pre Trip Inspection) op de inland terminal herbruikt worden bij Agristo Wielsbeke (3 km verderop) voor één van de Agristo export flows.

  Dit neemt vele lege kilometers van de baan weg, ondersteunt de rederijen in de mogelijkheid de Reeferunit meermaals te gebruiken voor betalende lading en creëert flexibiliteit naar importeur en exporteur toe. Resultaat is een efficiëntere inzet van het gebruik van de Reefer containers, wat zorgt voor een hogere turn-around van deze units.

   

  Met dank aan Carmen Wallays (Agristo) en Thomas Vanhoutte (Crop’s) voor hun bereidwilligheid, professionele voorbereiding en presentatie.

  Ook dank aan artifizzfilms.com voor het opleveren van de conceptuele film.

  Nieuwsberichten

  Meer informatie nodig?

  Contacteer ons